Oosterweelwerken impact op de pleziervaartStilaan starten de werken aan de kanaaltunnels t.h.v. het Straatsburgdok / Albertkanaal.

Begin 2024 zal dan ook een nieuwe VTS sector opgestart worden voor dit gebied.

Deze werken zullen enige impact hebben op het scheepvaartverkeer, en dus ook voor het pleziervaartverkeer van/naar het Albertkanaal.

Beste Leden,

Afgelopen week 18/01/24 is er een overleg geweest tussen alle jachthavens, Stadhaven, Port of Antwerp Bruges en Lantis over de Oosterweelwerken, die vanaf mei voor de nodige impact zullen zorgen.

Tijdens dit overleg hebben wij op de meeste van onze vragen een antwoord gehad, alsook werd er ons uitgelegd wat de te volgen procedure zal zijn voor de pleziervaart betreffende het vertrekken en aanlopen van onze jachthaven.

Bedoeling is dat iedere jachthaven al deze informatie deelt met hun leden.

Daarom nodigen wij alle geïnteresseerden graag uit op een info moment, welke zal doorgaan op zaterdag 27 januari om 15h op ons clubschip Goeree.

Hier zullen wij het antwoord van Lantis op al onze vragen toelichten, alsook jullie informeren wat de te volgen procedure zal zijn i.v.m. aankomst en vertrek uit onze jachthaven

Het Bestuur

Hieronder vinden jullie al een download naar de meest recente PDF met al heel wat info. (lees vooral vanaf hoofdstuk 3)

Het Bestuur